Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. augusta 2023, 9:00
Čas čítania 0:48

Na Liptove naňho zaútočila medvedica, teraz žiada peniaze od štátu. Hubár chce odškodné za bolesť, nárok na to má

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nárok na odškodné pre napadnutého potvrdil aj zoológ zo Správy Tatranského národného parku.

Hubár, ktorého v stredu 23. augusta v poobedňajších hodinách medzi obcami Liptovská Kokava a Pribylina napadla medvedica, žiada odškodné od štátu, informujú tvnoviny.sk. Pri útoku medvedica mužovi spôsobila zranenia brucha a pravej ruky.

Zranený muž pre problémy so sluchom nepočul varovné signály zvieraťa. Podľa jeho slov sa incident odohral v miestach, kde rastie vysoká tráva, a preto medvedicu nevidel v dostatočnom predstihu. „Zrazu vybehol, skočil mi na brucho a na ruku,“ uviedol.

Od štátu chce odškodné

Partnerka hubára žiada odškodné od štátu. „Nech štát platí peniaze za túto bolesť, lebo to si nespravil sám,“ povedala rozhorčená žena. „Aj 2 000 by bolo dobré,“ dodala.

Nárok na odškodné pre napadnutého muža potvrdil aj zoológ zo Správy Tatranského národného parku Michal Haring. „Pri útoku medveďa na človeka má obeť nárok na odškodné. Funguje to tak, že najprv treba tú lekársku správu, tie zranenia obodovať a následne na to sa určí výška odškodného,“ upresnil. 

Štátni ochranári a ministerstvo životného prostredia momentálne pracujú na súbore opatrení, ktoré posilnia akcieschopnosť, prevenciu a spoluprácu v oblasti medveďa.

10. mája 2024, 18:30 Čas čítania 3:19 Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu  Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu

Aktuálne sa už testuje aplikácia na ohlasovanie ich výskytu. Uskutočnilo sa aj stretnutie pracovnej skupiny pre medveďa hnedého zloženej z poľnohospodárov, poľovníkov, ochranárov a ďalších aktérov. Zároveň sa formuje nový zásahový tím.

medved
Zdroj: PxHere/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia