Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
26. augusta 2023 o 14:46
Čas čítania 0:37

V malej francúzskej dedine nútia vodičov spomaliť chaotické dopravné čiary. Miestnych z nich bolia hlavy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Starosta samosprávneho kraja, v ktorom sa obec nachádza, priblížil, že toto riešenie bolo uprednostnené pred pôvodným plánom postaviť na mieste spomaľovač.

Malá francúzska dedinka vyriešila problémy s dopravou veľmi svojským a zároveň úsmevným spôsobom. Na križovatke typu T sa totiž rozhodli namaľovať vlnité čiary, ktoré uvedú do pomykova všetkých prichádzajúcich vodičov, píše portál Ladbible

Cestné čiary, pripomínajúce skôr abstraktné umenie než dopravné značenie, namaľovali cestári po tom, čo sa obyvatelia zastrčenej obce Baune začali sťažovať na rýchlo jazdiace autá. Mnohí šoféri ignorovali najvyššiu povolenú rýchlosť 30 km/h na danom úseku obce.

Dopravné značenie vo francúzskej dedine.
Dopravné značenie vo francúzskej dedine. Zdroj: Facebook/@Ca bouge sur Bauné

Francúzske úrady intenzívne rozmýšľali a diskutovali o možných riešeniach dopravnej situácie, až sa nakoniec rozhodli pre zjavne najšialenejšie z nich. Starostka obce Audrey Revereaultová v rozhovore pre The Connexion povedala, že domáci dúfajú v efektivitu neštandardného značenia. Momentálne je však len v štádiu testovania.

20. januára 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera Slovenka Denisa žije v Paríži, stážuje v Louis Vuitton: Škola ma celkovo vyjde 48 000 eur, ako študenti makáme od rána do večera

Starosta samosprávneho kraja, v ktorom sa obec nachádza, priblížil, že toto riešenie bolo uprednostnené pred pôvodným plánom postaviť na mieste spomaľovač. Ten by podľa jeho slov spôsoboval nepríjemný hluk. Ako však ďalej píše Ladbible, miestnych obyvateľov „bolí hlava“ aj z oči ťahajúcich bielych čiar. 

Domov
Zdieľať
Diskusia