Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
29. augusta 2023, 13:42
Čas čítania 0:58

VIDEO: Zdrogovaný motorkár vo Vrakuni unikal policajtom rýchlosťou vyše 160 km/h

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Motocyklista užil pred jazdou amfetamín, metamfetamín a MDMA.

V noci z pondelka na utorok v Bratislave unikal pred policajnou hliadkou muž na odcudzenom motocykli, a to rýchlosťou viac ako 160 kilometrov za hodinu. Policajti túto „naháňačku“ vyhrali. Lekárske výsledky neskôr ukázali, že muž užil pred jazdou niekoľko drog.

„Policajná hliadka spozorovala dva motocykle idúce vedľa seba v pondelok 28. augusta krátko pred 1.30 h na Kazanskej ulici. Jeden z motocyklov nemal namontované tabuľky s evidenčným číslom vozidla. Keďže sa vodič v tomto prípade dopustil priestupku, rozhodli sa ho zákonným spôsobom za využitia výstražného svetelného zvukového znamenia zastaviť,“ priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Obaja motocyklisti však prudko zrýchlili a hliadke začali unikať vo vysokej rýchlosti.

Polícia SR - Bratislavský kraj
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Video z naháňačky nájdeš tu.

Zoskočil a dal sa na útek

Podľa hovorcu dvojica nerešpektovala dopravné značenie ani opakované výzvy na zastavenie a vo vysokej rýchlosti ohrozovala ostatných účastníkov cestnej premávky. Na ulici Mlynské nivy sa motocyklisti rozdelili. „Hliadka Policajného zboru prenasledovala vodiča motocykla, ktorý mal namontované evidenčné číslo vozidla, keďže im bol bližšie,“ podotkol.


Vodič na Ružinovskej ulici zoskočil z motocykla a dal sa na útek v smere do Parku Andreja Hlinku. „Policajti muža však dobehli, obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie,“ dodal Szeiff. Neskôr zistili, že motocykel bol odcudzený na území Rakúska a evidenčné číslo sa nezhoduje s daným motocyklom.


„Vodič motocykla bol zároveň podrobený lekárskemu vyšetreniu, ktoré preukázalo prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu a MDMA v jeho organizme,“ priblížil hovorca s tým, že polícia sa zaoberá vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia