Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
30. augusta 2023, 18:51
Čas čítania 0:31

Prezidentka Čaputová reaguje na ohlásenie kandidatúry Ivana Korčoka. Pre verejnosť má jasný odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka uviedla, že majú rovnaké hodnoty a z kandidatúry Ivana Korčoka má radosť.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová reagovala na ohlásenie kandidatúry Ivana Korčoka. Uviedla, že sa teší z každého demokratického kandidáta na prezidenta, ktorý má rovnaké hodnoty ako ona, a preto sa teší aj z kandidatúry Ivana Korčoka. Vyjadrila sa v nemeckom Magdeburgu, kde si v stredu prevzala Cenu cisára Otta.


„Teším sa každému demokratickému kandidátovi, ktorý zdieľa rovnaké hodnoty ako ja. Myslím také, ktoré sú perspektívne na udržanie mieru, bezpečia, právneho štátu v Európe a na Slovensku. V tomto zmysle sa teším aj kandidatúre Ivana Korčoka, ktorého považujem za hodnotovo blízkeho človeka,“ povedala hlava štátu. O ostatných potenciálnych kandidátoch nechcela špekulovať.


Dlhoročný diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Do volieb chce ísť ako občiansky kandidát. Svoje rozhodnutie oficiálne oznámil v stredu v rodnej Banskej Bystrici.

Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia