Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
30. augusta 2023, 8:47
Čas čítania 0:53

AKTUÁLNE: Ivan Korčok bude kandidovať za prezidenta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský diplomat podal definitívne stanovisko.

Slovenský diplomat Ivan Korčok bude kandidovať na post prezidenta. Ako prvý o tom informoval šéfredaktor portálu Aktuality.sk prostredníctvom svojho facebookového profilu, kde zdieľal správu z webstránky ivankorcok.sk. Tú medzičasom vypli. 

„Po 30 rokoch v diplomatickej službe som sa rozhodol uchádzať o úrad prezidenta Slovenskej republiky. Celý profesionálny život som strávil v službe vlasti, presadzoval som záujmy Slovenskej republiky, bojoval o naše miesto v Európe aj vo svete. Vždy som namiesto konfliktu hľadal dohodu a namiesto hádok spoluprácu. Som pripravený odovzdať svoje skúsenosti v úrade prezidenta Slovenskej republiky a budem vďačný za vašu podporu,“ uviedol na portáli. 

Na oficiálnu kandidatúru musí vyzbierať 15-tisíc podpisov

Korčok následne počas tlačovej konferencie v Banskej Bystrici uviedol, že sa o funkciu bude uchádzať ako občiansky kandidát. Diplomat a bývalý minister zahraničných vecí bude musieť najprv vyzbierať podpisy od 15-tisíc občanov, aby sa mohol stať oficiálnym kandidátom.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Mojím hlavným cieľom je pomôcť Slovensku. V prípade, že uspejem, chcel by som niesť spoluzodpovednosť za to, ako naša krajina napreduje. Chcem ponúknuť svoju skúsenosť z 30 rokov služby Slovenskej republike, nadstraníckosť a zároveň jasné postoje k tomu, ako by sa život v našej krajine mal vyvíjať,“ uviedol.

Podľa Korčoka Slovensko dlhé roky prešľapovalo na mieste a je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa krajina vymanila zo stagnácie. V kampani chce hovoriť aj o téme vlastenectva a otázke ukotvenia Slovenska.

Diplomat Ivan Korčok oznámil, že bude kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky.
Diplomat Ivan Korčok oznámil, že bude kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia