Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. augusta 2023 o 8:40
Čas čítania 0:33

Túto povinnosť musí splniť časť Slovákov, inak prídu o 13. dôchodok, upozorňuje poisťovňa. Zverejnili, čo treba spraviť

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Slováci majú posledný deň na splnenie dôležitej povinnosti.

Slováci majú aj tento rok nárok na trinásty dôchodok od štátu, ktorý môže dosiahnuť maximálnu výšku až 300 eur. Vypláca sa tak ako v minulých rokoch v novembri. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky však upozorňuje dôchodcov, ktorí poberajú penziu zo zahraničia, aby jej oznámili výšku svojich dôchodkov za august. Rezort na to upozornil na sociálnej sieti.

„Ak ste dôchodca a máte aj penziu zo zahraničia, musíte Sociálnej poisťovni do konca augusta 2023 oznámiť, akú výšku dôchodku ste obdržali za august 2023 zo zahraničia. Túto povinnosť si musíte splniť na to, aby vám v novembri bola vyplatená správna výška 13. dôchodku,“ priblížil v príspevku na sociálnej sieti.

Urobiť tak môžu prostredníctvom online formulára na tomto odkaze. V prípade, že tak neučinia, nebude im vyplatená správna výška 13. dôchodku. Dotknutým Slovákom tak ostáva posledný deň na splnenie spomínanej povinnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia