Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. augusta 2023 o 19:28
Čas čítania 1:00

Danko figuroval v 40 firmách a vlastnil až 9 áut, spomínali ho aj v kauze Gorila. Nadácia Zastavme korupciu zverejnila analýzu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nadácia Zastavme korupciu zverejnila analýzu majetkových priznaní šéfa Slovenskej národnej strany.

Nadácia Zastavme korupciu zverejnila v spolupráci s portálmi FinStat.sk a Transparex.sk analýzu majetku lídra SNS Andreja Danka. Tá ukázala, že v minulosti pôsobil až v 40 rôznych spoločnostiach, má slabosť pre autá a spomínajú ho aj v spise Gorila.

Predtým než nastúpil do politiky, figuroval v 40 spoločnostiach, so širokým záberom od bezpečnostných služieb až po lízing áut. Šéf SNS odmietol odpovedať NZK na otázky v súvislosti s touto analýzou. 

V súvislosti s Dankom sa často spomína rodinný podnik S&D House, ktorého spoluvlastníkom je od jeho založenia v roku 2007. Momentálne v spoločnosti figuruje aj ako konateľ. Firma pôsobí v oblasti prenájmu a prevádzkovania nehnuteľností a jej tržby sa v uplynulých štyroch rokoch pohybovali nad úrovňou 230-tisíc eur.

Figuroval v biznise s bývalým siskárom a má slabosť pre autá

Medzi majetok S&D patrí aj budova s pozemkom v bratislavskej priemyselnej zóne, kde do roku 2007 sídlila firma SBS Dynasty zo spisu Gorila. „Líder SNS v SBS Dynasty nielen krátko pôsobil, ale podľa zistení Denníka N ju aj spoluvlastnil,“ uvádza nadácia.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Majiteľom SBS Dynasty bol bývalý siskár Miroslav Guman, s ktorým Danko figuroval aj v inej spoločnosti – akciovke Ciridis, ktorá sa v minulosti volala G & D. Na otázky ohľadom biznispartnerstva s Gumanom šéf národniarov taktiež nereagoval.

V neposlednom rade má Danko podľa nadácie veľkú obľubu a slabosť pre autá. „V majetkom priznaní za rok 2015, teda pred nástupom do funkcie predsedu Národnej rady SR, Danko uviedol vlastníctvo až deviatich osobných áut. O tri roky neskôr sa už priznal len k dvom,“ vyplýva z analýzy.

Analýza majetkových priznaní Andreja Danka odhalila viaceré zaujímavé zistenia. Šéf SNS má slabosť pre autá a väčšinu podielov a funkcií po vstupe do politiky prebrali jeho známi.
Analýza majetkových priznaní Andreja Danka odhalila viaceré zaujímavé zistenia. Šéf SNS má slabosť pre autá a väčšinu podielov a funkcií po vstupe do politiky prebrali jeho známi. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia