Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
5. septembra 2023, 11:09
Čas čítania 0:53

Tisíce Slovákov uverili hoaxu o supermarkete Tesco. Vzbúrili sa proti „absolútnej kontrole“ pri samoobslužných pokladniach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia pripomína, že medzi platbou pri samoobslužnej pokladni a klasickej pokladni nie je žiadny rozdiel.

Policajti vyvrátili ďalší hoax, ktorý sa rozšíril na sociálnej sieti Facebook. Profil neznámej ženy vo svojom statuse písal o tajnom nariadení pre zamestnancov Tesca, ktorí údajne dostali príkaz neobsluhovať ľudí pri pokladniach. Polícia preto oslovila obchodný reťazec, informuje na sociálnej sieti.

„Facebookový účet ‚Janka Olešová‘ zverejnil správu týkajúcu sa reťazca Tesco. Vraj majú zamestnanci príkaz zhora neobsluhovať ľudí pri pokladniach a donútiť ich používať tie samoobslužné. Podľa autorky príspevku vám tak údajne môžu zablokovať účet,“ priblížili v príspevku.

Žiadna absolútna kontrola nehrozí

Policajti sa preto obrátili na spoločnosť Tesco, ktorá rýchlo vyvrátila falošnú správu o príkaze pre zamestnancoch. 

„Pásové, ako aj samoobslužné pokladnice slúžia iba na skenovanie a evidenciu tovaru pri nákupe podľa platnej legislatívy, aby mohlo dôjsť k platbe za produkty. Obidva typy pokladní sú z tohto hľadiska rovnaké a nemajú schopnosť získavať osobné dáta zákazníkov. Pri našom podnikaní vždy dodržiavame platné právne predpisy a v prípade zavádzajúcich informácií, ktoré poškodzujú dobré meno spoločnosti Tesco, neváhame využiť všetky dostupné legálne prostriedky na našu obranu,“ uvádza v oficiálnom stanovisku PR manažérka spoločnosti Tesco Mária Zerzanová. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Polícia pripomína, že medzi platbou pri samoobslužnej pokladni a klasickej pokladni nie je žiadny rozdiel. „Nič navyše nemusíte nikde zadávať. Žiadnej absolútnej kontroly sa preto netreba báť,“ uzavreli v príspevku s tým, že ak chceš platiť pri pokladni s personálom, kedykoľvek môžeš zamestnancov predajne požiadať o otvorenie takejto pokladne.

Domov
Zdieľať
Diskusia