Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. septembra 2023 o 12:35
Čas čítania 0:55

FOTO: Toto je nový trik vykrádačov bytov na Slovensku, špeciálnym spôsobom si označia dvere. Polícia radí, ako sa brániť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislavská polícia v uplynulých týždňoch zaznamenala už štyri prípady, v ktorých začala s trestným stíhaním.

Policajti upozorňujú na nový trik vykrádačov bytov. Zlodeji v posledných týždňoch začali špeciálne označovať dvere pomocou silikónu. Ten slúži na identifikáciu nehnuteľností, v ktorých trvalo neprebývajú žiadne osoby. Lupiči nechávajú silikón na dverách a zárubniach dlhší čas, aby si overili, či je nehnuteľnosť neobývaná, informuje polícia na sociálnej sieti.

Bratislavská polícia v uplynulých týždňoch zaznamenala už štyri prípady, v ktorých začala s trestným stíhaním.

„V súvislosti s týmito prípadmi vyzývajú policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave občanov, aby si viac všímali pohyb neznámych osôb po schodiskách a vo vchodoch bytových domov, ako aj označenie dverí a zárubní silikónovým lepidlom na spodnej alebo vrchnej časti dverí. Tieto informácie je potrebné bezodkladne nahlásiť na čísle 158,“ priblížili.

Ako sa môžeš brániť?

Muži zákona zároveň v príspevku zverejnili preventívne rady, ktorými môžu Slováci ochrániť svoje nehnuteľnosti pred takýmto typom krádeží.

  • Pred odchodom na dovolenku starostlivo zamkni dvere a zavri okná. Nezabúdaj ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná.
  • Počas neprítomnosti požiadaj príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby ti pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu/domu. Nezaťahuj okná roletami – dávaš tým na vedomie, že nie si doma.
  • Informuj aj susedov. Sú jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť svoj byt či dom. Požiadaj ich, aby venovali pozornosť okoliu tvojho domu/bytu, všímali si pohyb neznámych podozrivých osôb, a ak je to možné, vyfotografovali ich.
  • Ak máš nainštalovaný bezpečnostný systém, vždy ho použi pred odchodom z bytu.
Domov
Zdieľať
Diskusia