Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
6. septembra 2023 o 16:20
Čas čítania 0:29

Falošný policajt chcel 81-ročného Slováka okradnúť o 40 000 €, no on sa nedal nachytať. S podvodníkom na linke šiel na políciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník použil typickú hlášku o nehode, ktorú spôsobila jeho dcéra, ale senior sa nenechal oklamať.

Falošný policajt sa podvodným telefonátom snažil získať od 81-ročného seniora 40-tisíc eur. Bratislavskí policajti začali trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného v štádiu pokusu, informovali o tom na Facebooku.


Muž sa seniorovi v telefóne predstavil ako policajt a peniaze požadoval na mimosúdne vyrovnanie. Dôchodcovi povedal, že jeho dcéra sa zranila pri dopravnej nehode 5-ročného chlapca.

Postupne sa snažil výšku požadovanej hotovosti znižovať a získať aspoň nejaké peniaze, ale senior bol opatrný a pýtal sa na detaily dohody o urovnaní. Policajti priblížili, že ešte počas telefonátu sa presunul na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru. Keď to páchateľ zistil, telefonický hovor zrušil.

Policajti opätovne vyzvali seniorov, aby boli obozretní voči neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú z rôznych príčin, a informácie si overili u svojich blízkych. 

Domov
Zdieľať
Diskusia