Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
7. septembra 2023, 17:40
Čas čítania 0:34

Škoda chce onedlho ponúkať elektromobil za menej ako 20 000 €. Šéf automobilky spravil odvážne vyhlásenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Automobilka Škoda má na nasledujúce roky odvážne plány.

Automobilka Škoda na mníchovskom autosalóne predstavila zámer ponúkať zákazníkom elektrické auto do 20 000 eur ešte pred koncom tohto desaťročia, teda pred koncom roka 2030.

Šéf spoločnosti Klaus Zellmer pripúšťa, že pokoriť túto cenovú hranicu je dnes nemožné, lenže automobilka sa v najbližších rokoch plánuje naučiť, ako znížiť náklady z vlastných skúseností.

Auto s cenovkou do 20 000 eur bude podľa Zellmera vyzerať podobne ako dnešná fabia. „Bude to auto základnej úrovne s priestorom, bezpečnosťou a komfortom, aké ľudia od Škody očakávajú. Určite však bude mať nové meno. Fabia nebude žiť ďalej – máme špecifickú stratégiu.“

Na mníchovskom autosalóne Zellmer podľa portálu Top Gear zároveň priznal, že reputácia jeho značky bola v ostatných mesiacoch poškodená dodávkou áut s nekvalitnými informačno-zábavnými systémami.

Škoda začne už v roku 2025 predávať elektromobil na rovnakej platforme ako Volkswagen ID.2 s cenovkou nižšou ako 25 000 eur. Automobil dostal predbežné označenie A0. 

Škoda, Fabia,
Zdroj: Škoda Auto
Domov
Zdieľať
Diskusia