Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. septembra 2023 o 16:05
Čas čítania 0:40

Tento víkend dopraje Slovákom parádne počasie. Teploty sa priblížia k tropickým hodnotám, zrážky nás budú obchádzať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Daždivé počasie prevláda najmä v juhovýchodnej Európe, územie Slovenska tentokrát obíde.

Na územie Slovenska naďalej vplýva rozsiahla tlaková výš, a tak sa na celom území tešíme slnečnému a teplému počasiu. Podľa portálu iMeteo sa dnešná maximálna teplota udrží medzi 25 °C až 30 °C.

Obyvatelia Slovenska netrpezlivo očakávajú prichádzajúci víkend, pretože aj počas voľných dní sa môžeme tešiť na absenciu zrážok a slnečné počasie. Pršať bude naďalej najmä v juhovýchodnej Európe, predovšetkým v Grécku, a na juhozápade nad Pyrenejským polostrovom. Slovensko tentokrát zrážky či búrky obídu. 

Slnečné počasie potrvá celý víkend

Víkend sa na západe Slovenska bude niesť v znamení slnečného počasia. Teplota vystúpi miestami až na 29 °C. V Podunajskej nížine bude fúkať slabý juhovýchodný vietor do 20 km/h. Na strednom Slovensku sa nízka oblačnosť či hmla vyskytne len zrána. Cez deň sa môže vzduch ohriať dokonca až na 30 °C. Na východe môže byť okolo 28 °C. 

Teplé počasie zahrá do kariet aj turistom, keďže aj vo výške 1 500 metrov sa teplota vyšplhá na príjemných 17 °C. Na horách sa vyskytne nanajvýš hmla alebo nízka oblačnosť.

turistika, počasie, leto, jar, slnko, príroda
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia