Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. septembra 2023, 6:45
Čas čítania 0:43

V Nemecku s neonacistami nediskutujú. Polícia odstránila plagáty so zakázaným extrémistickým heslom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Používanie tohto nápisu je trestné.

Nemecká polícia v bavorskom meste Pasov odstránila plagáty krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) so zakázaným nacistickým sloganom. 


Na plagátoch bol nápis „Alles für Deutschland“ (Všetko pre Nemecko), čo bolo heslo nacistickej polovojenskej organizácie Sturmabteilung (SA). Jeho používanie je trestné, uvádza bavorské informačné centrum proti extrémizmu.


Regionálny líder AfD v Bavorsku Stephan Protschka v pondelok uviedol, že plagáty neboli autorizované regionálnou pobočkou strany a pravdepodobne pochádzajú od miestneho kandidáta do okresného zastupiteľstva.


Protschka povedal, že okamžite kontaktoval šéfa okresného združenia a žiadal, aby plagáty odstránili. „Niečo také nemá v AfD miesto. Sú určité heslá, ktoré sa jednoducho nepoužívajú, a ‚Všetko pre Nemecko‘ je jedným z nich,“ zdôraznil.


Polícia sa o plagátoch dozvedela v piatok večer, pričom malý počet okamžite zaistila. Pre podozrenie z propagácie trestnoprávneho obsahu sa prípadom zaoberá oddelenie kriminálnej polície v spolupráci s prokuratúrou.

Domov
Zdieľať
Diskusia