Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. septembra 2023 o 7:36
Čas čítania 0:37

Počasie do konca septembra bude veľmi neštandardné. Poteší najmä jednu skupinu Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie bude na Slovensku v septembri veľmi premenlivé.

Slováci sa musia v septembri pripraviť na nezvyčajne teplé, no nestabilné počasie. Tlakové níže, ktoré územie krajiny zasiahnu, prinesú zrážky a na mnohé miesta aj búrky. Tie na Slovenskú udrú najmä v pondelok 18. septembra, píše portál iMeteo

V pondelok 18. septembra vydal SHMÚ výstrahy prvého stupňa pred hmlou. Na ranné hmly si Slováci musia dať pozor v niekoľkých okresoch Nitrianskeho, Košického a Banskobystrického kraja.

počasíe
Zdroj: SHMÚ

Teploty by mali byť do konca mesiaca mimoriadne vysoké. Napriek zrážkam, ktoré nás zasiahnu koncom tohto týždňa, sa môžeme tešiť na teploty vyššie ako 20 stupňov Celzia na celom území Slovenska. 

Okrem vlny búrok prinesie nízka tlaková níž silné dažde a oblačnosť. Teploty sa však napriek daždivému počasiu vyšplhajú na 18 až 24 stupňov Celzia. 

Búrky a oblačnosť na konci mesiaca vystrieda slnečné počasie. To nám prinesie výrazná tlaková níž. Teploty by mali stúpnuť na mnohých miestach až na 28 stupňov Celzia. Klasická jeseň tak na naše územie príde zrejme až na začiatku októbra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia