Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. septembra 2023, 13:01
Čas čítania 0:43

ZSSK ponúka rušňovodičom náborový príspevok 3-tisíc eur. Novým zamestnancom sľubuje množstvo ďalších benefitov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Náborovými príspevkami a rôznymi benefitmi chce ZSSK nalákať nových zamestnancov.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zaviedla náborový príspevok až vo výške 3 000 eur pre rušňovodičov s praxou na celom Slovensku alebo 1 200 eur pre údržbárske a prevádzkové profesie.

„Účelom zavedenia náborového príspevku je zvýšiť atraktívnosť a záujem o nástup nových zamestnancov na kľúčové pracovné pozície, ktoré sa nedarí dlhodobo obsadiť. Formou náborového príspevku chce spoločnosť tieto pracovné pozície stabilizovať, a tým zabezpečiť personálnu, respektíve prevádzkovú potrebu,“ vysvetlil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.


Doplnil, že záujemcom poskytne všetky potrebné informácie o benefitoch a aktuálne voľných pracovných miestach v rámci celého Slovenska. „Predstavíme rôzne pracovné príležitosti, najmä pre záujemcov o kľúčové pracovné profesie v oblasti prevádzky a opráv, ako sú rušňovodič, údržbár či elektromechanik,“ uviedol Kováč.

Pripomenul, že národný dopravca ponúka zamestnancom a ich rodinným príslušníkom cestovné výhody na Slovensku i v zahraničí. „Za symbolický ročný poplatok môžu neobmedzene cestovať vlakmi ZSSK a partnerských dopravcov (aktuálne České dráhy). Zároveň za oveľa nižšie sumy majú po roku pracovného pomeru nárok aj na určitý počet ciest vlakom v zahraničí. Nových uchádzačov môže zaujať aj skrátený pracovný čas, Multisport karta či príspevok zamestnávateľa do tretieho dôchodkového piliera,“ priblížil.

vlaky
Zdroj: TASR/Martin Baumann



Domov
Zdieľať
Diskusia