Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. septembra 2023, 12:53
Čas čítania 0:57

Sulík prekazil historicky najväčšiu investíciu pre Slovensko, tvrdí Matovič. Podľa šéfa OĽaNO takto sabotoval viaceré projekty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Matoviča Sulík neprihliadal na verejný záujem Slovenska.

Slovensko prišlo kvôli exministrovi hospodárstva a predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi o historicky najväčšiu zahraničnú investíciu zo strany čínskej firmy Catl.

Na pondelkovej tlačovej konferencii to vyhlásil líder hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič s tým, že Sulík firme neposlal investičnú ponuku. Dopustil sa tak podľa neho sabotáže a záškodníctva. Investíciu nakoniec získalo Maďarsko.

Matovič tvrdí, že Sulík o zámere investovať nepovedal ani vtedajšiemu premiérovi Eduardovi Hegerovi (Demokrati) a koaličným partnerom. „Historicky najväčšia investícia skončila z rozhodnutia Sulíka v Maďarsku a my sme o to ani nezabojovali,“ poznamenal líder strany OĽaNO a priatelia. Skonštatoval, že šéf SaS povyšoval samého seba nad verejný záujem a konal vždy tak, ako to vyhovovalo jemu, a nie Slovensku.

Podľa Matoviča Sulík sabotoval dve ďalšie investície

Spomenul aj ďalšie dva prípady, ktoré to vraj dokazujú. Bývalý minister hospodárstva podľa Matoviča takmer prekazil investovanie automobilky Volkswagen. Ako podotkol, rokovania nakoniec v utajenom režime musel viesť Úrad vlády (ÚV) SR, aby sa o tom Sulík nedozvedel.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Zároveň ďalej priblížil, že americká oceliarska spoločnosť U.S. Steel chcela slovenskú pobočku odpredať Číne. Ministerstvo financií na čele s Matovičom vtedy viedlo rokovania o tom, aby spoločnosť ostala investovať na Slovensku.

Matovič tvrdí, že štát chcel od oceliarskej spoločnosti odkúpiť zhruba polovičný podiel za výhodnú ponuku. Sulík však údajne navrhol odkúpenie za ešte nižšiu cenu. „Američania sa urazili a so Slovenskom prestali rokovať o akomkoľvek odpredaji,“ podotkol Matovič. ÚV po roku rokoval ešte o tom, aby americká firma investovala do elektrických pecí.

matovič sulík
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia