Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
29. septembra 2023, 13:05
Čas čítania 0:31

Známe reťazce dostali veľké pokuty. Na pultoch predávali kontaminované mäso a nedodržiavali čistotu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predajne Tesco, Lidl a Kaufland dostali od štátnej inšpekcie vysoké pokuty.

Štátna potravinová inšpekcia udelila pokuty vo viacerých prevádzkach. Najväčšie pokuty dostali predajne Lidl, Kaufland a Tesco, informuje o tom portál Zregiónu.sk.

V Lučenci našli kontrolóri v predajni Lidl kontaminované mäso. Konkrétne išlo o bravčové mleté mäso z pliecka, čerstvé, chladené, kde laboratórne vzorky odhalili baktériu Salmonella agona. Štátna kontrola udelila predajni pokutu vo výške 4000 eur za zdraviu škodlivý výrobok, ktorý by mohol spôsobiť tráviace ťažkosti.

V predajni Kaufland našli kontrolóri znečistené priestory a špinu. Za posledné obdobie sa podobný incident opakoval častejšie. Okrem iného zaznamenali aj lietajúci hmyz v chladiacich boxoch.

Podobný problém má aj predajňa Tesco v Trebišove, kde okrem znečisteného prostredia zamestnanci štátnej kontroly našli nesprávne označené potraviny a produkty po dátume spotreby. Predajňa dostala pokutu 8-tisíc eur. Výšku sankcie zdôvodnili tým, že predajňa sa dopustila opakovaného protiprávneho konania. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Gustoimages/science Photo Library/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia