Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
30. septembra 2023, 13:27
Čas čítania 0:47

Prezidentka povedala, čo bude jednou z najdôležitejších úloh novej vlády aj to, kde bude tráviť volebný večer

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Volila s menším zdržaním. Vo volebnej miestnosti sa však objavil muž, ktorý miestnosť až do príchodu prezidentky odmietal opustiť.

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej, bude jednou z najdôležitejších úloh budúcej vlády pokúsiť sa o čo najväčší zmier v spoločnosti. Podľa jej slov totiž práve „súdržnosť a zmier presahujú horizont volieb“. Neplánuje vraj večer navštíviť žiadnu volebnú centrálu, má v pláne byť v kruhu svojich blízkych, o jej slovách informuje denník Pravda.

Termín s možným víťazom volieb zatiaľ nemá naplánovaný, pretože ten podľa jej slov závisí aj od druhej strany. „Ale rozhodne som pripravená v zmysle ústavy postupovať spôsobom, ktorý bude čo najrýchlejšie viesť k vzniku novej vlády, ktorá bude mať väčšinovú podporu v parlamentne,“ dodala.

Zuzana Čaputová prezidentka voľby 2023
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Prezidentka Zuzana Čaputová v Pezinku odvolila so značným meškaním. Podľa pôvodného plánu mala odvoliť už o 10.30 h. Vo volebnej miestnosti sa však objavil muž, ktorý miestnosť až do jej príchodu odmietal opustiť.

Neznámy muž prezidentku oslovil a opýtal sa jej, či nájde odvahu pristúpiť k urne a vložiť tam hlasovací lístok. Podľa jeho slov preto teraz iný človek sedí vo väzení. Prezidentke následne podal rukou napísaný list.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Jeden z voličov odmietal opustiť volebnú miestnosť do príchodu prezidentky s tým, že sa ešte nerozhodol, koho bude voliť. Pred príchodom prezidentky bolo teda najskôr nutné preveriť, či nenaruší priebeh volieb,“ informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Domov
Zdieľať
Diskusia