Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
1. októbra 2023, 13:57
Čas čítania 1:06

Fico: Bude treba použiť aj silu na to, aby sme vyriešili problém s migrantmi. Navrhneme obnovenie kontroly na hranici s Maďarskom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Fico: Bude treba použiť aj silu na to, aby sme vyriešili problém s migrantmi. Navrhneme obnovenie kontroly na hranici s Maďarskom
Zdroj: Facebok/SMER - SSD

Víťazná strana odpovedala prvýkrát od zverejnenia výsledkov na otázky médií.

Smer vyhral piate parlamentné voľby. Krátko popoludní sa líder strany postavil pred novinárov na tlačovej besede. „Prepáčte za môj hlas, ale troška sme si pospievali, čo je, myslím, normálne,“ povedal hneď na úvod.

Zaďakoval voličom za dôveru, o spolupráci s inými stranami a možných koalíciách nechcel zatiaľ špekulovať. Vraj čaká na telefonát od pani prezidentky, ktorá ho má poveriť zostavením vlády. 

„Všetci pred voľbami strašili, že budeme izolovaní, keď vyhrá Smer. Trošku sa ukľudnime. Skúsme nechať strany, ktoré majú šancu zostaviť vládu, nech si v pokoji sadnú a jednajú,“ doplnil. Jednou z otázok, na ktoré musel Fico odpovedať, bola aj pomoc Ukrajine. „Slovensko a ľudia v krajine majú väčšie problémy, ako je Ukrajina,“ povedal jasne.

Priznal však, že to, čo sa u susedov deje, je tragédia a bude sa snažiť o nastolenie mieru.  „Ďalšie zabíjanie nikomu neprospieva. Radšej desať rokov rokovať o mieri ako desať rokov nechať zabíjať ľudí... Sme pripravení Ukrajine pomáhať humanitárne, ale náš názor na vyzbrojovanie sa nemení,“ dodal šéf Smeru.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Neskôr tiež uviedol, že sa mu nepáči, že Európska únia nie je mierový projekt. Na otázku, čo vraví na to, že ľudia môžu jeho výhru považovať aj za výhru Vladimira Putina, odpovedal, že nemá rád takéto zovšeobecňovanie a podobné nálepky.

Fico sa nevyhol ani téme migrácie. „Ak bude Smer súčasťou vlády, navrhneme obnovenie kontroly na zelenej hranici s Maďarskom,“ povedal. „Bude treba použiť aj silu na to, aby sme vyriešili problém s migrantmi,“ dodal.

Okrem toho povedal, že sa bude uchádzať o pozíciu predsedu vlády, a na margo kolegov doplnil, že nepozná takú slobodnú stranu, akou je Smer. „My sme všetko financovali sami, nemáme žiadnych darcov.“ Je zároveň pripravený pomôcť strane KSS a odvďačiť sa za spoluprácu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia