Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. októbra 2023 o 8:24
Čas čítania 0:28

Košická nemocnica zakázala všetky návštevy pacientov až na jednu výnimku. V meste sa hromadne šíria vírusy a nebezpečné ochorenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výnimky zo zákazu dostanú návštevníci, ktorí idú za pacientmi, ktorých choroba je nevyliečiteľná, sú ťažko chorí alebo umierajúci.

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach bude od stredy platiť zákaz návštev pacientov. Dôvodom je zvýšený výskyt vírusovej hepatitídy typu A v Košiciach a okolí a takisto vyšší výskyt respiračných ochorení. Zákaz platí do odvolania, informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

„Cieľom opatrenia je zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy a eliminovať riziko prenosu na hospitalizovaných pacientov a zdravotnícky personál,“ dodala hovorkyňa.

Výnimky zo zákazu dostanú návštevníci, ktorí idú za pacientmi, ktorých choroba je nevyliečiteľná, sú ťažko chorí alebo umierajúci. Návštevníci musia dodržať hygienicko-epidemiologické predpisy, s dôrazom na dezinfekciu rúk a prekrytie dýchacích ciest.

„Návštevu v písomnej forme schvaľuje vedúci pracoviska alebo lekár v službe,“ spresnila Krišková. Medzi výnimky patrí aj návšteva kňaza s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim pacientom.

Domov
Zdieľať
Diskusia