Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
4. októbra 2023 o 19:07
Čas čítania 0:35

Nečakaná zmena na čerpacích staniciach. Časť vodičov má dôvod na radosť, nové cenovky však nepotešia každého

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Benzín na čerpacích staniciach po niekoľkých týždňoch nečakane zlacnel.

Čerpacie stanice na Slovensku v stredu 4. októbra nečakane znížili cenu benzínu. 95-oktánový benzín vodiči po dlhšom čase mohli na viacerých miestach natankovať pod hranicou 1,7 eura za liter.

Niektorí motoristi na cestách tak majú dôvod na menšiu radosť. Po mesiaci totiž môžu sledovať pokles ceny benzínu. Kým ešte v polovici septembra motoristi na Slovensku za liter benzínu platili v priemere 1,720 eura, teraz majú možnosť natankovať o štyri centy lacnejšie.

Cena nafty stúpa aj naďalej

Na čerpacích staniciach spoločnosti Slovnaft si v stredu 4. októbra účtovali za liter benzínu Natural 95 1,680 eura. Na benzínkach v sieti Shell dnes vodiči natankujú liter benzínu za 1,679 eura.

Naopak, vodiči dieselových automobilov dôvod na radosť momentálne nemajú. Nafta si aj naďalej udržiava stúpajúci trend. Motoristi za liter dieselu na čerpacích staniciach Slovnaft zaplatia až 1,738 eura, pričom na benzínkach Shell dosahuje suma za liter pohonnej hmoty 1,739 eura.

Ceny pohonných hmôt na čerpacích staniciach Shell a OMV v stredu 4. októbra 2023.
Ceny pohonných hmôt na čerpacích staniciach Shell a OMV v stredu 4. októbra 2023. Zdroj: Refresher news
Domov
Zdieľať
Diskusia