Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
4. októbra 2023, 19:58
Čas čítania 0:48

Noví poslanci za SNS prezradili, aké budú ich požiadavky pri zostavovaní vlády. Záujem majú o tieto ministerstvá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štefan Kuffa a Rudolf Huliak priblížili, aké rezorty by chcela počas rokovaní získať strana SNS.

Rokovania predstaviteľov politických strán so šéfom Smeru Robertom Ficom sú už v plnom prúde. Aktuálna situácia naznačuje, že Fico novú vládu bez SNS nezloží. Novozvolení poslanci z SNS priblížili, o ktoré ministerstvá majú najväčší záujem, informuje denník Postoj.

Do parlamentu sa na kandidátke SNS prekrúžkovalo dokopy 10 poslancov. Iba jeden z nich je pritom členom SNS – samotný predseda strany Andrej Danko. Napriek tomu však SNS môže zohrať pri zostavení novej Ficovej vlády dôležitú úlohu. Počas rokovaní sa chcú zamerať na dve ministerstvá.

Štefan Kuffa pre Postoj uviedol, že si pravdepodobne nebudú nárokovať silové rezorty. Zaujímať by sa podľa Kuffu mali primárne o ministerstvo školstva, pomocou ktorého by chceli zastaviť šírenie genderovej ideológie. 

Okrem školstva sa chcú zamerať na životné prostredie

Školstvo považuje za kľúčové aj Rudolf Huliak z Národnej koalície. Ten chce „popracovať na našej mládeži, aby Slovensko a národná otázka boli pre nich to prvoradé“.

Okrem toho prejavujú noví poslanci za SNS záujem aj o rezort pôdohospodárstva a životného prostredia. Kuffa však uviedol, že rokovať za SNS bude práve predseda strany Andrej Danko. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Či sa Dankovi podarí získať spomínané rezorty, však naďalej ostáva otázkou. Na to, aby sa spoločne s Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim dohodli, majú čas do 16. októbra.

Na fotografii zľava Rudolf Huliak, Andrej Danko a Tomáš Taraba.
Na fotografii zľava Rudolf Huliak, Andrej Danko a Tomáš Taraba. Zdroj: TASR/Ján Krošľák
Domov
Zdieľať
Diskusia