Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. októbra 2023, 15:07
Čas čítania 0:23

MIMORIADNA SITUÁCIA v hlavnom meste: Bratislava reaguje na väčšie skupiny migrantov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S informáciou prišiel hovorca hlavného mesta.

Bratislavský magistrát vyhlásil od soboty na území hlavného mesta SR mimoriadnu situáciu z dôvodu tranzitnej migrácie. TASR o tom informoval hovorca hlavného mesta SR Bratislavy Peter Bubla.

7. októbra 2023, 12:30 Čas čítania 3:41 Boli sme s policajtmi na hraniciach: Vodiči sa zdržaniu netešia, ale úkony rešpektujú (Reportáž) Boli sme s policajtmi na hraniciach: Vodiči sa zdržaniu netešia, ale úkony rešpektujú (Reportáž)

„Následkom toho, že okolité štáty uzatvorili hranice, sa aj v hlavnom meste začínajú koncentrovať väčšie skupiny migrantov vrátane matiek s malými deťmi,“ priblížil Bubla s tým, že vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje mestu operatívnejšie a efektívnejšie zvládanie poskytovania potrebnej pomoci.


Podotkol, že mesto v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny, ale aj mimovládnymi organizáciami pomáha s ubytovaním pre matky s malými deťmi, so zabezpečením jedla, ako aj potrebných liekov.

Bratislava.
Bratislava. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia