Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
9. októbra 2023, 19:23
Čas čítania 0:42

U našich susedov si poriadne priplatíme za diaľničnú známku. Cena ročnej známky čoskoro stúpne až o 21 €

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Novinka nepoteší ani občasných používateľov diaľnic.

Maďarsko od nového roka pristúpi k výraznému zdražovaniu cien diaľničných známok. Suma ročnej diaľničnej známky sa u našich južných susedov vyšplhá na hranicu 147 eur. V porovnaní so slovenským ekvivalentom tak motoristi v Maďarsku zaplatia viac ako dvojnásobok. Zdražovaniu sa však nevyhnú ani ďalšie typy diaľničných známok, informuje portál Topspeed.

Napríklad v kategórii D1, v ktorej sa nachádzajú aj vozidlá s maximálnou povolenou hmotnosťou do 3,5 tony, bude po novom desaťdňová diaľničná známka stáť v prepočte až o 2 eurá viac. Vodiči si ju budú môcť zakúpiť za 16,50 eura.

Priplatia si viac ako 20 eur

Zmení sa aj cena mesačnej diaľničnej známky, ktorá bude od nového roka drahšia o 4 eurá. Motoristi za ňu zaplatia približne 27 eur. Najväčší cenový skok pocítia vodiči, ktorí si zakúpia ročnú diaľničnú známku. V jej prípade pôjde o navýšenie o približne 21 eur a celková suma sa tak vyšplhá na hranicu 147 eur.

Okrem toho dôjde aj k zdražovaniu v prípade tzv. župných diaľničných známok. V roku 2024 za ne motoristi zaplatia 17 eur, teda o 2 eurá viac ako v minulosti.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Ladislav Vallach
Domov
Zdieľať
Diskusia