Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
12. októbra 2023 o 10:02
Čas čítania 0:53

Tomáš Taraba tvrdí, že nebude ministrom kultúry. Má však jasný plán, koho chce odstaviť od peňazí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanec zvolený na kandidátke strany SNS reaguje na špekulácie, že by sa mohol stať šéfom rezortu kultúry.

Zvolený poslanec Tomáš Taraba tvrdí, že nie je nominantom strany SNS na post ministra kultúry. Predbežný zoznam šéfov rezortov zverejnil ešte včera Denník N s odvolaním sa na zdroje zvnútra budúcej vládnej koalície. Hneď v stredu vo večerných hodinách vznikla aj petícia proti vymenovaniu Tomáša Tarabu na post ministra kultúry. Ten zareagoval, že tento post zastávať nebude. 

„Všetkým umelcom Progresívneho Slovenska, ktorí sú roky nacicnutí na štátne financie a realizujú svoju kaviarenskú kultúru na úkor rozvoja ľudovej a národnej kultúry, odkazujem, že informácia, že mám byť ministrom kultúry, je ich čistý hoax,“ napísal Taraba na Facebook. 

Vo štvrtok ráno k vyjadreniu dodal, že napriek tomu má priority aj v tejto oblasti, medzi ktoré patrí odstavenie „progresívnoliberálnej kaviarne“ od peňazí z ministerstva kultúry. Zdroje chce využiť na obnovenie hradov a zámkov a podporu slovenskej klasickej literatúry.

Opakujem, ja síce minister kultúry nebudem, ale urobím všetko pre to, už keď sa mne venujú progresívni liberáli na čele s Jaurovou, ktorej otecko nechal vytunelovať národný program Matice, aby boli prijaté také zmeny zákonov, že kultúra bude vrátená Slovákom. Financie musia ísť všetkým, čo kultúru tvoria, nezištne sa jej roky venujú a nikdy ani cent od nikoho nevideli. Financovať marketingových aktivistov Progresívneho Slovenska za to, že potom oni nahrajú volebný spot, za kultúru nepovažujem,“ dodal Taraba. 

Rozdelenie ministerstiev a predbežný odhad nominantov nájdeš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia