Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
13. októbra 2023 o 17:20
Čas čítania 0:49

Štát pripomína, kto má nárok na špeciálny ochranný príspevok. Dávka 87 € je určená pre rôzne skupiny Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ochranný príspevok vypláca štát mesačne v hodnote 86,80 eura.

Štát umožňuje penzistom, invalidom a tehotným ženám získať mesačný príspevok v hodnote 86,80 eura. Ide o ochranný príspevok, ktorý je určený pre ľudí v hmotnej núdzi. O príspevok môžu požiadať písomne na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny podľa miesta, kde majú trvalý pobyt, informuje Pravda.

Žiadosť musí obsahovať základné informácie ako meno, priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia a podobne. Obsahovať musí aj údaje o príjme, bytových pomeroch a údaje o majetku členov domácnosti. V neposlednom rade aj adresu na prevzatie písomností a číslo účtu v banke. 

Nárok na príspevok majú tieto skupiny

Príspevok dostanú len členovia domácnosti, ktorí dosiahli vek na starobný dôchodok, sú poberateľmi predčasného starobného dôchodku alebo sú invalidní a nevykonávajú zárobkovú činnosť. 

Na tehotné ženy sa príspevok vzťahuje od začiatku ôsmeho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom. Nárok majú aj osamelí rodičia, ktorí sa starajú o dieťa do jedného roka, ale aj ľudia, ktorí sa starajú o fyzickú osobu s ťažkým zdravotným postihnutím odkázanú na opatrovanie.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Príspevok je určený pre ľudí, ktorí majú nepriaznivý zdravotný stav a nie sú práceschopní, ale aj pre ľudí, ktorí sú odkázaní na domácu opatrovateľskú službu. Dostupný je aj pre tých, ktorí sa zúčastňujú na resocializačných programoch v resocializačnom stredisku pobytovou formou a nemôžu si zabezpečiť príjem.

Domov
Zdieľať
Diskusia