Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
16. októbra 2023, 6:53
Čas čítania 0:41

Medzinárodný olympijský výbor sa zaoberá vytvorením e-športových olympijských hier. Venuje sa mu až 500 miliónov ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Zvolili sme prístup, ktorý nám umožní byť aktívni v oblasti e-športu a zároveň zostať verní našim hodnotám, ktorými sa riadime už viac ako sto rokov,“ oznámil prezident MOV Thomas Bach.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa zaoberá vytvorením olympijských hier v e-športe. Oznámil to prezident MOV Thomas Bach počas včerajšieho otváracieho ceremoniálu 141. zasadnutia MOV, ktoré sa koná v indickom Bombaji.

Bach povedal, že na celom svete sa e-športu a online hrám venujú tri miliardy ľudí. Odhaduje sa, že viac ako 500 miliónov z nich sa zaujíma práve o e-šport, ktorý zahŕňa virtuálne športy a športové simulácie. Väčšina z nich má menej ako 34 rokov.

„Požiadal som našu novú komisiu MOV pre e-šport, aby preskúmala možnosti vytvorenia olympijských e-športových hier,“ vyhlásil Thomas Bach.

MOV sa e-športom komplexne venuje od roku 2018. „Zvolili sme prístup, ktorý nám umožní byť aktívni v oblasti e-športu a zároveň zostať verní našim hodnotám, ktorými sa riadime už viac ako sto rokov,“ skonštatoval s tým, že jednu hru upravili tak, aby hráči strieľali na terče, nie na ľudí.

V minulosti MOV zorganizoval Olympijský týždeň e-športov, ktorý vygeneroval viac ako 6 miliónov videní, pričom 75 % z nich bolo od ľudí vo veku 13 až 34 rokov. Podľa Bacha je to len začiatok.

Domov
Zdieľať
Diskusia