Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
19. októbra 2023, 14:50
Čas čítania 0:52

Rusko sa vytešuje zo silného partnerstva so Severnou Kóreou. Od diktátora Moskva dostala už 1 000 kontajnerov so záhadnou pomocou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov pricestoval do KĽDR.

Vzťahy Severnej Kórey a Ruska dosiahli „kvalitatívne novú strategickú“ úroveň, vyhlásil vo štvrtok v Pchjongjangu ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, ktorého citovali ruské štátne médiá.


„Po prelomovom summite... môžeme s istotou povedať, že vzťahy (medzi Moskvou a Pchjongjangom) dosiahli kvalitatívne novú strategickú úroveň,“ povedal Lavrov na stretnutí s ministerkou zahraničných vecí KĽDR Čche Son-hui. Ani jedna strana bezprostredne nezverejnila podrobnosti o stretnutí.


Lavrov na dvojdňovú návštevu Severnej Kórey pricestoval v stredu. Po príchode poďakoval KĽDR za „vytrvalú a jednoznačnú podporu pre Rusko počas špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine“. Uviedol tiež, že by chcel rokovať o plnení dohôd, ktoré v septembri podpísal ruský prezident Vladimir Putin so severokórejským vodcom Kim Čong-unom na summite na ruskom Ďalekom východe.

Na návštevu sa chystá aj Putin

Kim pozval do Severnej Kórey aj Putina, ktorý jeho pozvanie prijal. Zatiaľ sa však nevie, kedy sa návšteva odohrá. V júli KĽDR navštívil aj ruský minister obrany Sergej Šojgu.


Spojené štáty v piatok oznámili, že Severná Kórea dodala Rusku vyše 1 000 kontajnerov s vojenským vybavením a muníciou na podporu vo vojne proti Ukrajine.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Podľa hovorcu Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Johna Kirbyho sa Washington domnieva, že za dodávku munície Kim požaduje od Moskvy moderné ruské zbraňové technológie pre potreby severokórejského jadrového programu. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v utorok označil podobné tvrdenia Západu za nepodložené.

Domov
Zdieľať
Diskusia