Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
20. októbra 2023, 9:34
Čas čítania 0:27

Obľúbená destinácia v Chorvátsku chce zakázať pitie na plážach aj opaľovanie hore bez. Takéto vysoké pokuty chystá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na plážach chce mesto nainštalovať kamery.

Známe turistické mesto v Chorvátsku chce od nového roka zakázať na plážach opaľovanie hore bez a pitie alkoholu. Turisti budú mať budúci rok v Pule smolu a svoje pivo si na pláži nevypijú. Výnimku budú tvoriť iba plážové bary a organizované akcie, informuje chorvátsky portál Index

„Konzumácia alkoholických nápojov je zakázaná na prírodných a organizovaných plážach a ďalších častiach námornej oblasti s výnimkou prípadov, keď sú tieto plochy na základe súhlasu príslušného orgánu využívané ako terasy na poskytovanie stravovacích služieb,“ píšu v návrhu.

Pokuty za porušenie týchto rozhodnutí sa budú pohybovať v sume od 600 do 1 300 eur. Súčasťou návrhu bude aj inštalácia kamier priamo na plážach, ktoré polícii pomôžu pri dohliadaní na dodržiavanie verejného poriadku.

Pula
Zdroj: Wikimedia Commons/Orlovic
Domov
Zdieľať
Diskusia