Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. októbra 2023 o 10:12
Čas čítania 0:39

Bratislavčanov trápi invázia nepríjemného hmyzu, lezie na balkóny aj do bytov. Likvidácia týchto živočíchov však nie je v pláne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislavčania sa sťažujú, že je takmer nemožné sedieť na vlastnom balkóne.

Bratislavu trápi invázia nepríjemného hmyzu. Bzdochy momentálne vo zvýšenom množstve lezú do bytu najmä obyvateľom Petržalky. Hovorkyňa Mária Halašková však Bratislavčanov upozorňuje, že bzdochy pre ľudí nie sú nebezpečné, iba vylučujú nepríjemný zápach, informuje portál zregiónu.sk.

Bzdochám sa podľa odborníkov darí najmä vďaka vhodným klimatickým podmienkam. Mestská časť tvrdí, že ich neplánujú likvidovať. 

„Petržalka sa nepodieľa na likvidovaní tohto ani iného druhu hmyzu (dezinsekcii) na svojom území, pokiaľ nie je nebezpečný pre obyvateľov, ich majetok či verejnú zeleň. Okrem toho, Petržalka bola medzi prvými samosprávami na Slovensku, ktoré sa zaradili do tzv. zón bez pesticídov, čo znamená, že v rámci starostlivosti o zeleň na svojom území nepoužíva žiadne chemické postreky, pesticídy, herbicídy či umelé hnojivá,“ povedala Halašková.

Problém majú aj ostatné časti Bratislavy

Problémy so bzdochami vnímajú aj obyvatelia ostatných mestských častí hlavného mesta. Na sociálnych sieťach zdieľajú ľudia z Karlovej Vsi, Dúbravky či Ružinova fotografie balkónov, ktoré sú týmto nepríjemným hmyzom zamorené. Mnoho ľudí sa sťažuje, že je takmer nemožné vyjsť na balkón či vešať oblečenie.

chrobákychrobákychrobáky
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia