Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. októbra 2023 o 16:59
Čas čítania 0:36

Pozor na silný vietor, v Bratislave už padajú stromy. SHMÚ musel vydať výstrahu, varuje obyvateľov západného Slovenska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na nebezpečenstvo upozornili Mestské lesy v Bratislave, ale výstrahu vydal aj SHMÚ.

Na západnom Slovensku sa pre silný vietor zvýšilo riziko pádu konárov či stromov. Ľudia by preto mali zvážiť návštevu bratislavského lesoparku. Mestské lesy v Bratislave na to upozornili na sociálnej sieti.

„Aktuálne je u nás prvý stupeň, avšak situáciu netreba podceňovať, keďže u nás v piatok už niekoľko stromov spadlo. Zvážte preto svoju návštevu mestských lesov a dbajte na svoje bezpečie,“ skonštatovali.

Na silný vietor upozornila aj bratislavská mestská polícia. Ľuďom odporúča pozatvárať okná a zaistiť dvere. V prípade nehôd spadnutých stromov, plotov či elektrického vedenia ju majú kontaktovať na linke 159. Mestskí policajti vodičom radia, aby neparkovali v blízkosti stromov. „Vyhnite sa pohybu v lesoch a parkoch, kde by vás mohli zraniť padajúce stromy alebo zlomené konáre. Šoférujte opatrne a spomaľte,“ dodali.

Vietor môže vo všetkých okresoch Bratislavského kraja dosiahnuť krátkodobo rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Meteorológovia pre okresy vydali výstrahu prvého stupňa. Platí do soboty (21. 10.) rána.

Domov
Zdieľať
Diskusia