Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
2. novembra 2023 o 9:50
Čas čítania 0:35

Týmto vodičským preukazom sa končí platnosť. Ak si ho nevymeníš v novembri, budeš platiť viac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia varuje, že ak si vodič doklad nevymení, tak od 1. januára 2024 bude jeho ružový vodičský preukaz neplatný.

Na výmenu vodičského preukazu zostávajú už len 2 mesiace. Polícia na svojej facebookovej stránke pripomína, že ružové vodičské preukazy, ktoré úrady vydávali od vzniku SR do apríla 2004, budú platiť iba do konca roka 2023.

O výmenu vodičského preukazu môžu šoféri požiadať už teraz na ktoromkoľvek oddelení dokladov. Pri výmene je potrebné uhradiť správny poplatok vo výške 6,50 eura. Od poplatku sú oslobodené všetky osoby staršie ako 65 rokov. Štandardná lehota na spracovanie žiadosti a vyhotovenie dokladu je 30 dní.

Ako informuje web žilinak.sk, pokiaľ si šofér počas novembra nestihne doklad vymeniť, pravdepodobne bude musieť požiadať o urýchlené vydanie dokladu, ktorého cena je 26 eur. 

Polícia varuje, že ak si vodič doklad nevymení, tak od 1. januára 2024 bude jeho ružový vodičský preukaz neplatný. „Žiadame občanov, aby si výmenu vodičského preukazu nenechávali na posledný mesiac v roku, december a žiadosti si podávali na oddelenia dokladov priebežne,“ dodala polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia