Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. novembra 2023, 14:10
Čas čítania 0:28

Zima roku 2023 všetkých prekvapí. Slovensko čaká netypický december

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Snehovú nádielku si tento rok na Slovensku príliš neužiješ. Snehu bude menej než minulý rok.

Podľa najnovšej prognózy ECMWF (Európske centrum pre strednodobé predpovede počasia) bude prichádzajúca zimná sezóna nadpriemerne teplá. Teploty by sa mali pohybovať na rozmedzí 1 až 2 °C. Množstvo zrážok bude zrejme v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi priemerné až mierne nadpriemerné, informuje o tom portál iMeteo.sk.

Prečítaj si, čo nás čaká v novembri – teploty budú zrejme abnormálne vysoké.
4. novembra 2023, 16:11 Čas čítania 0:50 Jeseň 2023 na Slovensku zrejme zlomí rekordy. November s abnormálnymi teplotami bude veľmi nezvyčajný Jeseň 2023 na Slovensku zrejme zlomí rekordy. November s abnormálnymi teplotami bude veľmi nezvyčajný

Najviac snehu sa objaví v okolí alpského regiónu, na severozápadom území Škandinávie a na juhovýchode Európy. Podľa ECMWF má byť na území Slovenska menej snehu ako zvyčajne. 

Teplejšiu zimu v Európe predpokladá aj kanadský model CanSIPS. Podľa prognóz tohto modelu bude na väčšine územia menej snehu. Zrážky majú byť priemerné, na niektorých miestach nadpriemerné. Obidve prognózy sa vo viacerých bodoch zhodujú.

Prognóza sneženia.
Prognóza sneženia. Zdroj: ECMWF
Prognóza teplôt.
Prognóza teplôt. Zdroj: CanSIPS
Späť
Zdieľať
Diskusia