Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
10. novembra 2023, 17:22
Čas čítania 0:34

SNS je Stratená neschopná strana. Pavol Čekan sa oprel do Andreja Danka, vraj nevie ani poriadne hovoriť po slovensky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čekan komentoval jeden veľký paradox. Práve slovenským vedcom sa podarilo ako prvým počas pandémie vyvinúť PCR testy, no vážil si ich len málokto.

Známy slovenský vedec Pavol Čekan sa oprel do strany SNS a jej predsedu Andreja Danka. Vo svojom facebookovom statuse ostro kritizoval štýl patriotizmu a vlastenectva, ktorý Danko so stranou zastáva. Odsúdil neustále kladený dôraz na „slovenskosť“, pričom napísal, že „tým drístom prestáva rozumieť“.

Reagoval tak na nedávne Dankovo „slovenské menu“ a časté skloňovanie slovenského folklóru či tradícií, ktoré napríklad odznievajú aj z prejavov ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. 

Poukázal na paradox, že práve na Slovensku máme šikovných erudovaných vedcov, ktorých si časť Slovenska a ani SNS počas pandémie covidu-19 nevážili. Narážal na fakt, že práve na Slovensku sa vyvinuli a vyrobili PCR testy.

„A viete, koľko testov sa našimi testami spravilo na Slovensku? Keď preženiem, tak možno 8 %. Zvyšok boli čínske, kórejské, nemecké a neviem ešte aké. To nikomu nevadilo. Ani to, že tie peniaze za tie zahraničné testy nezostanú doma,“ píše v statuse Čekan.

Domov
Zdieľať
Diskusia