Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
10. novembra 2023, 10:11
Čas čítania 0:36

Plánujú reštauráciám diktovať, čo majú variť? Danko trvá na tom, aby bolo vo vládnom programe národné menu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Danka má každý národ definované národné menu.

Vo štvrtkovej politickej relácii Na hrane sa stretli predseda národniarov Andrej Danko s lídrom PS Michalom Šimečkom. Diskutujúci sa dotkli aj témy cestovného ruchu v súvislosti s avizovaným takzvaným národným menu.

Podľa Danka však nebude nikto diktovať reštauráciám, čo majú variť. Odpovedal tak na otázku moderátorky, ktorá sa ho spýtala, či bude „národné menu“ pre reštaurácie povinné.

Šéf SNS považuje „národné menu“ za dôležité, pretože podľa jeho názoru by mal mať každý cudzinec nárok na národné jedlo. Uviedol tiež, že každý národ má definované národné menu – ako príklad dal Maďarsko. „V Maďarsku dokonca evidujú, koľko sa tých jedál predá, a podľa toho dotujú produkciu,“ povedal. Spomenul tiež, že nikto neočakáva, že v sushi reštaurácii budú odporúčať halušky.

Šimečka Dankovi odkázal, že nie sú schopní riešiť skutočné problémy ľudí a miesto toho riešia „národné menu“. To podľa neho nie je reálnym problémom Slovenska. Danko však trvá na tom, že ho chce zaradiť do vládneho programu.

Halušky.
Halušky. Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia