Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
13. novembra 2023 o 16:16
Čas čítania 0:38

Zápchy na východe Slovenska narazili na kapacitné maximum. Vieme, koľko si počkáš na prechod cez hranice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čakacia lehota je neúprosná.

V súvislosti s náporom kamiónov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké – Užhorod posilnili výkon služby colníci aj hraničná a cudzinecká polícia. Podľa hovorkyne jej riaditeľstva Agnesy Kopernickej bolo na výstupe zo Slovenska vybavených od nedele (12. novembra) od 6.00 h do pondelkového rána 194 kamiónov.


„Maximalizácia úsilia orgánov finančnej správy (FS) zvýšiť početnosť prerokovaných tovarových zásielok na výstupe zo SR však naráža na aktuálne kapacitné možnosti infraštruktúry hraničného priechodu a súvisiacej potreby vyžiadavať colné vyhlásenia v colných informačných systémoch pri zásielkach, ktoré boli prvotne smerované na hraničné priechody v Poľskej republike a počas tranzitnej operácie došlo k rozhodnutiu dopravcu o zmene výstupného colného hraničného priechodu na Vyšné Nemecké,“ spresnila hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová.


Podľa webovej stránky FS SR je aktuálna čakacia lehota pre nákladnú dopravu na vstupe do Európskej únie (EÚ) cez hraničný priechod Vyšné Nemecké 180 minút a pre osobnú dopravu 30 minút. Na výstupe z EÚ je to pre nákladnú dopravu 60 minút a osobná doprava sa vybavuje priebežne.

Zápcha
Zdroj: Pixabay/Rettungsgasse
Domov
Zdieľať
Diskusia