Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
16. novembra 2023, 14:30
Čas čítania 0:32

Kúsok od slovenských hraníc zaútočil medveď na poľského aktivistu. Zviera do lesa prišiel chrániť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Aktivista sa dostal príliš blízko v medvediemu brlohu.

V Poľsku kúsok od slovenských hraníc napadol medveď 56-ročného aktivistu. Ten utrpel vážne poranenia a stratil veľa krvi. Incident sa odohral na poľskej strane Bukovských vrchov, informuje poľský portál Wyborcza. Na prípad upozornili tvnoviny.sk.

Aktivista bol spolu s kolegom medveďa v lese chrániť. Priznali však, že urobili veľkú chybu. Počas návštevy lesa sa rozdelili a ocitli sa príliš blízko brloha. Medveď zranenému poškriabal chrbát a pohrýzol obe nohy. Podľa mužových slov išlo o mimoriadne silného jedinca.

„Išli sme do lesa, aby sme si overili, či rúbu stromy. Usilovali sme sa o zastavenie ťažby dreva, pretože sme vedeli, že v okolí má medveď brloh. Práve preto sme úrady požiadali o vytvorenie zvláštnej ochrannej zóny so zákazom vstupu. Ale dopustili sme sa chyby a z nepozornosti sme sa ocitli príliš blízko brloha, čo sme neplánovali,“ povedal jeho kolega.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Becca/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia