Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent TASR
16. novembra 2023, 20:20
Čas čítania 0:47

Známy úsek v Tatrách museli uzavrieť. Turisti si musia dávať veľký pozor na nebezpečenstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Turistika sa predĺži asi o 15 minút.

Správa Tatranského národného parku uzavrela úsek Tatranskej magistrály pri Hrebienku. Obchádzka červeno značeného turistického chodníka povedie z Hrebienka po zelenej značke okolo Bilíkovej chaty a Vodopádov Studeného potoka. Turistika sa predĺži asi o 15 minút. Správa TANAP-u o tom informuje na svojej webstránke.

Situácia sa zhoršila

Ako ďalej informuje, po zosuve časti červeno značeného turistického chodníka zhruba vo vzdialenosti 200 metrov od Hrebienka smerom k Rainerovej chate sa situácia v ostatných dňoch zhoršila. Odtrh sa zväčšil a priamo na úsek Tatranskej magistrály spadli v utorok masívne skalné bloky.

„Odborníci z Horskej záchrannej služby preverili stav chodníka priamo na mieste a odporučili nám frekventovanú trasu uzavrieť, čo, samozrejme, rešpektujeme a s touto možnosťou sme aj počítali,“ uviedol Peter Spitzkopf, námestník riaditeľa Správy Tatranského národného parku so sídlom v Tatranskej Lomnici. Podľa jeho slov upozorňujú turistov, aby uzáveru a obchádzku rešpektovali. „Naozaj nemá zmysel pre štvrťhodinu riskovať život. Nad chodníkom sa stále nachádzajú uvoľnené skaly a hrozí i ďalší zosuv chodníka,“ vyzval Spitzkopf.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Uzáveru úseku Tatranskej magistrály i jeho obchádzku práve v teréne vyznačujú pracovníci Strediska starostlivosti o turistickú infraštruktúru, ktorí majú v rámci Správy TANAP-u na pleciach gro prác súvisiacich s chodníkmi, altánkami, pútačmi či mostíkmi v TANAP-e.

Tatry
Zdroj: FB/Tatranský národný park
Domov
Zdieľať
Diskusia