Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
19. novembra 2023 o 11:14
Čas čítania 0:46

AGRESÍVNE SVORKY PSOV: V obci na východe ohrozujú učiteľky a deti, starosta je zúfalý

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hladné a agresívne psy napádajú aj malé deti. Vedenie obce je zúfalé a o pomoc žiada štát.

Obyvatelia v obci Markušovce na Spiši sa musia porátať so svorkami agresívnych túlavých psov. Po obci sa pohybujú bez vôdzky a ohrozujú bezpečnosť obyvateľov, informuje RTVS. 

Ľudia sa psov boja a ich počet sa neustále zvyšuje. Vedenie obce je zúfalé a o pomoc žiada štát. Svorky túlavých psov robia miestnym vrásky na čele hlavne v ranných hodinách. „Napádajú a skáču do učiteliek a ohrozujú deti,“ povedal obyvateľ obce Markušovce.

K psom sa nikto nehlási 

Psy už v obci spôsobili škody. Jednému z obyvateľov zabili osem sliepok. „Tie psy začínajú byť agresívne, napádať ľudí, mamičky s deťmi aj cyklistov. Podusili hydinu,“ povedal starosta obce Peter Fulla. Okolo miestnej základnej školy umiestnili rušičky, ani tie však hladné psy neodradili. 

„Nikto sa k nim nehlási. Sú hladné a robia všetko pre to, aby prežili,“ dodal starosta. Obec má zmluvu s útulkom v Kapušanoch, tam však pre túlavé zvieratá nemajú miesto. O psov nemajú záujem ani ľudia.

„Už naozaj nevládzeme. Snažíme sa psíkov adoptovať, ale Slováci ich nechcú, lebo sú to psy z osád. To nemá koniec. Treba, aby štát zasiahol, aby sa urobili plošné kastrácie, nech sa nerozmnožujú,“ povedala podpredsedníčka OZ Pomoc psíkom na východnom Slovensku Jana Bikkyová.

túlavý pes
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia