Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
24. novembra 2023, 19:29
Čas čítania 0:48

AKTUÁLNE: Na Slovensko dorazila snehová kalamita, v najbližších hodinách zasype veľkú časť krajiny čerstvý sneh + MAPA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Na Slovensku dnes poriadne nasnežilo. Snehová nádielka sa však nekončí. V najbližších hodinách budú snehové prehánky miestami aj v nižších polohách. V piatok večer o tom na sociálnej sieti informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Ochladzovanie sa podľa meteorológov v piatok nekončí. „Zajtra prílev chladného vzduchu ešte zosilnie a pôjde už o morskú arktickú vzduchovú hmotu,“ priblížil SHMÚ. Na sever Slovenska by malo ochladenie priniesť celodenné mrazy a snehové prehánky väčšinou aj v nižších polohách. Výnimočne sa môže vyskytnúť i búrka.

Intenzívne sneženie dnes zasiahlo hlavne severnú časť Slovenska. Najvýraznejšie sneženie pocítili obyvatelia na Orave, Spiši a v Liptovskom Mikuláši, kde sa šmýkajú autá a silné sneženie obmedzuje viditeľnosť, upozornil portál iMeteo.

počasie
Zdroj: SHMÚ

Niektoré oblasti prevažne severného Slovenska môže až do sobotného rána potrápiť poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa. Výstraha pred tvorbou poľadovice sa týka väčšiny Žilinského kraja s výnimkou okresu Turčianske Teplice. Vydaná je aj pre okresy Kežmarok, Levoča, Poprad, Stará Ľubovňa, Spišská Nová Ves a Gelnica.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozornil SHMÚ na svojom webe. Výskyt poľadovice je však v danej ročnej dobe a dotknutých oblastiach bežný. V sobotu sa môžu počas dňa najmä v oblastiach severného Slovenska vytvárať snehové jazyky a záveje.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Späť
Zdieľať
Diskusia