Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
25. novembra 2023, 18:19
Čas čítania 0:26

AKTUÁLNE: Zrútilo sa lietadlo smerujúce z Česka do Chorvátska, tragédiu nikto na palube neprežil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lietadlo sa podľa agentúry APA zrútilo pri hore Kasberg v Hornom Rakúsku.

V rakúskych Alpách sa zrútilo malé lietadlo. Mierilo z českého mesta Příbram na chorvátsku Istriu, informuje tn.cz. Pri páde zomreli štyria ľudia. Ich totožnosť je stále neznáma.

Podľa webu Aviation Safety Network išlo o jednomotorové štvormiestne lietadlo typu Rockwell Commander 112B. Policajná hovorkyňa Barbara Riedl sa vyjadrila, že pátracie a záchranné opatrenia sťažovali nepriaznivé zimné podmienky. Okrem policajtov sa do pátracej akcie zapojila aj horská služba, hasiči a jednotky Červeného kríža, upozornil web oe24.

Lietadlo sa podľa agentúry APA zrútilo pri hore Kasberg v Hornom Rakúsku. Po štyroch hodinách pátrania našli všetky štyri obete ležať zahrabané pod snehom pri lyžiarskom areáli. Rakúski kriminalisti už vyšetrujú príčinu nehody a zisťujú identitu obetí.

Domov
Zdieľať
Diskusia