Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
29. novembra 2023, 17:10
Čas čítania 0:28

Zverejnili nové detaily o jednodňovej diaľničnej známke. Už je známa aj jej maximálna cena

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vďaka novému opatreniu môžu vodiči ušetriť peniaze na cestách Slovenska aj krajín Európskej únie.

Na štandardne spoplatnených diaľničných úsekoch a rýchlostných cestách krajín Európskej únie pribudne začiatkom roku 2024 nová jednodňová diaľničná známka. Novinka bude zavedená aj na území Slovenska, informuje web TopSpeed

Známka bude platiť najneskôr od konca mesiaca marec 2024. Cena jednodňovej diaľničnej známky sa bude líšiť podľa krajiny, v ktorej si známku kupuješ. Konkrétne ceny ešte neboli zverejnené ako v európskych krajinách, tak ani na Slovensku. Ministerstvo dopravy chce finálnu sumu určiť podľa odbornej analýzy, no už dnes vieme, že známka nebude drahšia ako 5,40 €. 

Ak chce dnes človek cestovať po diaľnici krátky úsek, musí si zakúpiť minimálne 10-dňovú diaľničnú známku, ktorá stojí na Slovensku 12 eur. Vďaka novému opatreniu môžu vodiči ušetriť peniaze na cestách Slovenska i krajín Európskej únie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia