Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. decembra 2023, 12:10
Čas čítania 0:43

Zverejnili platy Žilinku aj Lipšica. Koľko v minulom roku zarobili verejní funkcionári?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Verejní funkcionári musia zverejniť majetkové priznanie, pokiaľ je jeho hodnota vyššia ako 35-násobok minimálnej mzdy.

Národná rada SR zverejnila majetkové priznania verejných funkcionárov, ktoré uvádzajú výšku príjmov z výkonu verejnej funkcie a iných zdrojov, upozorňuje RTVS.

Generálny prokurátor Maroš Žilina zarobil za predchádzajúci rok za vykonávanie verejnej funkcie 72 607 eur. Okrem iného priznal aj spoluvlastníctvo rodinného domu a podiel na pozemkoch. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic za rok 2022 uviedol príjem vo výške 116 320 eur. V majetkovom priznaní sa nachádza aj byt v Starom Meste a chalupa v Borskom Svätom Jure.

Bývalý premiér Eduard Heger zarobil za predchádzajúci rok 68 541 eur a bývalý šéf parlamentu Boris Kollár uviedol sumu 45 885 eur. Premiér Slovenskej republiky Robert Fico uviedol príjem z výkonu verejnej funkcie poslanca 39 240 eur. Igor Matovič vlani zarobil 63 572 eur a v majetkovom priznaní uviedol, že nič nevlastní.

Róbert Kleštinec, ktorý zastáva funkciu vojenského spravodajcu, zarobil vo funkcii za predchádzajúci rok 133 621 eur a Daniel Zmeko, ktorý je náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky, si prilepšil o 83 830 eur. Michal Aláč, ktorý bol vo funkcii riaditeľa Slovenskej informačnej služby, v majetkovom priznaní uviedol príjem 131 636 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia