Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. decembra 2023, 9:01
Čas čítania 0:39

Robert Fico chce pomáhať Ukrajine v humanitárnej a civilnej oblasti. Detaily má dohodnúť s ukrajinským predsedom vlády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico sa stretne s ukrajinským predsedom vlády Denysom Šmyhaľom na začiatku nového roka.

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) potvrdil v pondelkovom telefonáte s ukrajinským predsedom vlády Denysom Šmyhaľom záujem Slovenskej republiky pomáhať Ukrajine humanitárne a v civilnej oblasti. Informoval o tom na sociálnej sieti. Avizoval tiež stretnutie so Šmyhaľom na slovensko-ukrajinských hraniciach začiatkom roku 2024.


„Neveríme vo vojenské riešenie konfliktu na Ukrajine, lebo vedie len k zbytočnému krviprelievaniu bez výsledkov,“ skonštatoval Fico. Vylúčil dodávky zbraní a munície zo štátnych skladov a armády. Deklaroval pripravenosť pomôcť Ukrajine pri odmínovaní, dodať na to špeciálnu techniku, spolupracovať v energetickej oblasti vrátane monitorovania civilných jadrových zariadení a pomôcť humanitárne.


Potvrdil, že SR bude pokračovať v zákaze dovozu ukrajinských poľnohospodárskych produktov na územie SR. Ako zdôvodnil, Slovensko by išlo proti vlastným poľnohospodárom.


Premiér tiež potvrdil, že SR podporuje európsku perspektívu Ukrajiny a Moldavska, ale spoločne s krajinami západného Balkánu. Zároveň je za pripravovanú revíziu rozpočtu Európskej únie na roky 2024 – 2027 za podmienok, ktoré už verejne definoval.


Spolupráca v uvedených oblastiach má byť predmetom stretnutia slovenského a ukrajinského premiéra na začiatku nového roka.

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia