Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Za alkohol a cigarety si priplatíš. Vláda predstavila balík opatrení, ktoré zvýšia štátny rozpočet

Daň pre právnické osoby

Vláda sa taktiež plánuje vrátiť k zavedeniu minimálnej dane z príjmu právnických osôb (DPPO), čo prinesie do rozpočtu 102,4 milióna eur. „Bude sa to týkať všetkých právnických osôb, nie živnostníkov,“ dodal Kamenický.


Ďalším z plánovaných opatrení je aj predĺženie solidárneho príspevku z činnosti v odvetviach ropy a plynu, od čoho minister očakáva dodatočný príjem 179,8 milióna eur. „Ďalším opatrením je zavedenie dorovnávacej dane z DPPO, ktorá prinesie 48,5 milióna eur. Je to nové opatrenie Európskej komisie (EK),“ doplnil šéf rezortu financií.


Do štátneho rozpočtu má prispieť sumou 79,8 milióna eur aj zvýšený odvod zo zisku Vodohospodárskej výstavby. Vláda chce taktiež zvýšiť poplatok z núdzových zásob ropy o jeden cent. „Z účtovného hľadiska nám to prinesie 33 miliónov eur,“ uzavrel Kamenický.

1.day, alkohol, obchod
Zdroj: 1.DAY
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia