Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. decembra 2023, 13:47
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: Droba odporúča, aby bratislavské školy zvážili distančné vyučovanie. Reaguje tak na výhražné e-maily určené trom školám

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na mimoriadnom utorňajšom brífingu o tom informoval predseda BSK Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj odporúča školám vo svojej pôsobnosti zvážiť možnosť dištančného vyučovania počas stredy 6. decembra. Dôvodom je výhražný e-mail, ktorý dostali na daný deň tri z nich, z toho dve v Bratislave a jedna v Senci. 

„Akokoľvek môže táto hrozba vyzerať amatérsky, bezpečnosť detí a zamestnancov našich škôl je na prvom mieste. Hoci bol obsah amatérsky, nie sme v situácii, kde by sme si mohli dovoliť podceniť ho,“ skonštatoval predseda samosprávneho kraja Juraj Droba.

5. decembra 2023, 14:08 Čas čítania 0:25 Agresor vyhrážajúci sa školám na Slovensku žiada milióny. Ak ich nedostane, plánuje vraždiť Agresor vyhrážajúci sa školám na Slovensku žiada milióny. Ak ich nedostane, plánuje vraždiť

Hrozbu formou výhražnej e-mailovej správy dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke, Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci. Vedenie BSK je od rána v kontakte s vedením týchto stredných škôl, rovnako tak s ministerstvom vnútra i políciou. Napriek tomu, že hrozba sa týka len troch spomínaných škôl, odporúča BSK jednodňové dištančné vyučovanie všetkým svojim stredným školám.

Droba v tejto súvislosti zároveň upozornil na niektoré dezinformácie a poplašné správy, ktoré sa objavili v niektorých médiách. Takéto ich konanie považuje za nešťastné a smutné. Vyzval ich, aby informovali pravdivo. Dementoval napríklad tvrdenia, že na škole na Einstenovej ulici sa strieľalo. Apeluje zároveň na verejnosť, aby sa nepoddávala tým, korí šíria strach a teror.

Ilustračná fotografia (Juraj Droba).
Ilustračná fotografia (Juraj Droba). Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia