Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. decembra 2023 o 10:30
Čas čítania 0:39

Na Slovensku uzavreli dôležitý uzol, ktorý spája východ a západ. Vodiči sa musia mať na pozore, inak uviaznu v zápche

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sneh a poľadovica komplikujú dopravu na cestách po celom Slovensku. Obmedziť už museli dopravu vo viacerých horských priechodoch.

Dopravu na Slovensku komplikuje čerstvá vrstva snehu. Povrch vozoviek je na väčšine územia prevažne vlhký až mokrý. Sneh komplikuje dopravu aj na diaľničných úsekoch západného Slovenska, informuje dopravný servis Stella centrum. 

„Čerstvý alebo kašovitý sneh do 3 cm sa nachádza na úsekoch D1 Bratislava – Horná Streda, D2 Bratislava-Lamač – št. hranica, hr. priech. Čunovo/Rajka, D4 obchvat Bratislava, R1 Trnava – Nitra – Beladice a R7 Bratislava – Holice,“ upresňuje dopravný servis. 

Obmedzený prechod cez Donovaly

Pre sneh už museli uzavrieť horský priechod Donovaly pre vozidlá nad 10 metrov. Ostatné priechody sú zatiaľ prejazdné alebo prejazdné s obmedzeniami pre vozidlá do 10 metrov. Poľadovica hrozí aj na Pezinskej Babe, priechod je pre mokrú vozovku prejazdný iba pre vozidlá do 7,5 tony.

„Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý, miestami pokrytý čerstvým, kašovitým, utlačeným, prípadne aj zľadovateným snehom v hrúbke 1 až 3 cm, na Záhorí do 5 až 10 cm,“ informuje dopravný servis. Vodiči na celom Slovensku by mali venovať zvýšenú opatrnosť pri riadení. 

Donovaly, doprava, sneh
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia