Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
15. decembra 2023, 7:19
Čas čítania 0:36

PRIESKUM: Smer opäť potvrdil víťazstvo. Do parlamentu by sa dostala Republika, Matovič by mal vážny problém

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Voľby by v decembri vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD.

Voľby do Národnej rady SR by v decembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24,2 % hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko s 21,4 % a Hlas-SD so 14,6 % hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane televízie Joj.

Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie KDH (7,3 %), strana SaS (6,4 %), Republika (5,4 %) a SNS (5,3 %).

Pred bránami NR SR by zostali koalícia hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí (6,8 %), keďže by nedosiahli sedempercentné kvórum požadované pre koalície. Nasleduje Maďarská aliancia s 3,6 %, hnutie Sme rodina (2,3 %) a strana Demokrati s dvoma percentami. Potrebných päť percent by nezískala ani Komunistická strana Slovenska (0,5 %) a ĽSNS (0,2 %).

Na základe výsledkov prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 43 kresiel, PS 38 a Hlas-SD 26. S 13 poslancami by v NR SR bolo KDH, SaS by mala 11 mandátov, Republika desať a SNS deväť poslancov. Prieskum sa realizoval od 11. do 13. decembra na vzorke 1000 respondentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia