Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
20. decembra 2023, 12:55
Čas čítania 0:42

PRIESKUM: Smer neohrozili ani davy v uliciach. Voľby by jednoznačne vyhral aj v decembri

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prieskum sa realizoval od 13. do 18. decembra na vzorke 1 048 respondentov.

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v decembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 24,1 percenta hlasov. Nasledovali by Progresívne Slovensko (PS) s 19,4 percenta a Hlas-SD s 15,7 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.


Do parlamentu by sa dostali aj strana SaS (7,1 percenta), KDH (6,4 percenta) a Republika (5, 2 percenta). Koalícia Slovensko (bývalé OĽaNO) – Za ľudí – Kresťanská únia by ostala pred bránami NR SR. Získala by 5,9 percenta, no ako koalícia troch strán potrebuje na postup do parlamentu aspoň sedem.

SNS by sa do parlamentu nedostala

Potrebných päť percent by nezískali ani SNS (4,8 percenta), Maďarská aliancia (4 percentá), Demokrati (3,6 percenta), Sme rodina (2,7 percenta) či Kotlebovci – ĽSNS (0,8 percenta). Iné strany uvádza prieskum na úrovni 0,5 percenta.


Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 47 kresiel, Progresívne Slovensko 37 a Hlas-SD 30. So 14 poslancami by v NR SR bola SaS. KDH by získalo 12 mandátov a Republika by mala desať kresiel. Prieskum sa realizoval od 13. do 18. decembra na vzorke 1 048 respondentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia