Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. decembra 2023 o 19:40
Čas čítania 0:41

Inšpektori varujú Slovákov pred nebezpečnými potravinami. Upozorňujú na pleseň, hnilobu a nízku kvalitu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky odhalila niekoľko nevyhovujúcich produktov.

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky (ŠVSP) sťahuje z pultov niekoľko produktov, ktoré sú podľa inšpektorov nevyhovujúce.

Z prevádzky v Rimavskej Sobote s názvom Fekete František – potraviny Ši-Fe sťahujú kontrolóri Údenú Hajdú klobásu, ktorá je pôvodom z Maďarska. „Vo vyšetrovanej vzorke bola zistená prítomnosť syntetického farbiva allura červená E129 v množstve 2,3 mg/kg,“ uvádza ŠVPS na webe. V čase kontroly bol výrobok vypredaný a inšpektori nariadili informovať spotrebiteľov.

V predajni Kaufland v Šali našli inšpektori plesnivé a hnilé arašidy. „Na základe sťažnosti zákazníka vykonala RVPS Šaľa odber vzorky u prevádzkovateľa OD Kaufland,“ informuje ŠVPS. Krajina pôvodu produktu je USA. „Vzorka bola nevhodná na ľudskú spotrebu z dôvodu výskytu poškodených jadier plesňou alebo hnilobou v množstve cca 7 %,“ informujú.

Obchodný reťazec Billa sťahuje z predaja produkt Billa figy sušené Garland, 200 g. Dôvodom je možný výskyt tmavších plodov zníženej kvality. „Ospravedlňujeme sa vám za spôsobené nepríjemnosti a všetky naše zákazníčky a zákazníci môžu zakúpený tovar vrátiť v ktorejkoľvek predajni Billa aj bez pokladničného dokladu. Peňažná suma im bude vyplatená v plnej výške,“ informuje reťazec. 

BILLAŠVPSŠVPSŠVPS
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia